Sidor

onsdag 27 januari 2010

Nya tyger , småländska skogar och ett trasigt knä

Ja det var några dagar sedan jag bloggade och sydde, de två går lite hand i hand :-)
Gårdagen spenderades på ett seminarium i Söderköping och när man väl är där får man ju inte missa ett besök på Jofotex ! Har man ingen inspiration så får man det där :-) Min kollega köpte världens snyggaste gardintyg, blev jättesugen på det , men man kan ju inte köpa lika..
Höll i plånboken då det är köpstopp , men kom inte undan med mindre än 500:- så nu ska det bli lite tuffa byxor till Simon . Och kanske en liten snuttefilt till en bebis på G :-) ( ja inte hos oss alltså , så det inte blir några missförstånd)

Hem från Söderköping : vi kör mot E22 på en vanlig liten väg , när vi kommer till korsningen är det en stoppskylt och vägen man kommer ut på är en STOOR väg . Men det finns ingen skylt !!! Vart kommer man om man svänger vänster ?? Höger ?? Vem fn snodde skylten ?? Så vi väljer höger och känns ju jättebra , dessvärre var det nog lite kärringpladder i bilen så vi missade tydligen en avfart.... det blev en omväg via de småländska skogarna ! Shit alltså , de är djupa och mörka ! Vi mötte knappt någon bil och den som hade haft jobbets bil dagen innan och som skulle tanka hade inte gjort det.... Vi var kissnödiga hela vägen till Åtvidaberg :-)
Men till slut kom vi fram , vi hittade en bensinstation och vi kom hem välbehållna :-)

Dagen som är idag började med att jag halkade på en isfläck på trottoaren , föll framåt och landade på gatan. Knän, jeans och långkalsonger (dagens till ära) gick sönder.
Men bara jag inte skadade knät så är allt bra :-)

Hur har ni haft det ??




tisdag 19 januari 2010

ingen lust

Har ingen lust att sy :-( stökigt på kontoret och stökigt i syrummet . Usch fy blä tappar lusten helt... har en massa projekt på g men de får vänta några dagar till..
Tråkigt väder är det också ! Lite sol tack , om man få be ?

Hoppas ni mår bra.


fredag 15 januari 2010

Gullungen fyller 1 år !


Ja idag fyller vår älskade son 1 år ! Jag blir alldeles rörd när jag tänker på det , vår efterlängtade lilla bebis är ju snart stora killen :) . Ikväll tar vi det lugnt, Skrutten har vi precis nattat och tårtan tills imorgon är precis klar. Tycker att den blev ok för ett första försök . . Imorgon kommer farmor, farfar och mormor och firar gullungen . På söndag är det lite större kalas då kommer mammorna och barnen från babysången och våra goda vänner Tomas och Annelie och Simons kompis Elliott ! Det kalaset firas dessutom tillsammans med Märta som fyller 1 år i morgon :) . Övade på tårta idag så till på söndag blir det en rosa ! Är trött efter veckans jobb men nu är det dags för vårt favoritnöje: Tacos , Let's dance och ikväll även lite vin. Skål och trevlig helg!

Utsikt


Måste bara visa den fina utsikten från mitt kontor innan snön försvinner . . Och det är nog vackrare i verkligheten än på bilden ! Hoppas ni får en fin dag :)

tisdag 12 januari 2010

Gullungen har haft feber igen :-(

ganska hög också , 39,8 efter 2 panodil.. men inte alls som sist ( fast det tror jag aldrig jag skrev om) nu tror vi att det beror på att han fick "svinsprutan" dos 2 igår och ikväll vid läggdags hade han knappt 38 så det är ju skönt. Lite jobbigt att vara på jobbet när skrutten är dålig , man vill ju vara nära då . Men det gick lika bra med pappa! Som vanligt mest jag som mår dåligt när skrutten är sjuk..
Har inte sytt på 2 dagar nu , men nåt mer i veckan borde det bli , har en blus i sötaste tyget med små rosa hjärtan :-)

Inte har jag hunnit berätta om vår biokväll i söndags heller men det gjorde ju Sara desto bättre :-) Filmen var i alla fall kanon, trevligt sällskap och god mat som vanligt !

Nä nu är det strax sova dags . Godnatt och sov gott.



söndag 10 januari 2010

Tror ni jag kunde låta bli ?

Ja , att sy "fjärilstoppen" i går kväll alltså..klart jag inte kunde ;-)
Så här blev det. Tycker det blev helt okej jag :-) Men några konstiga detaljer på mönstret så jag har gjort om det och ska provsy en topp och se hur det blir .
Skulle väl passa till ett par tights eller jeans ? Och gör jag modellen lite längre så blir det en perfekt sommarklänning. Har en ny ide på gång , ska bara försöka fixa ihop ett mönster också. Den här toppen är förresten i stl 1 år om nån undrar .



lördag 9 januari 2010

lördag

Vad har vi gjort idag ? Tja slappat, städat lite och varit hos våra vänner Tomas och Anneli och fikat. Deras son är två månader äldre än gullungen så det är roligt nu när de kan leka med varandra . Väntar bara på att gullungen också ska börja gå ....

Imorgon blir det lunch hos Tomas och Sara och sedan Linköping för att kolla på bio , Gullungen får vara hos farmor och farfar. Sherlock Holmes . . Nån som sett filmen ?

Har börjat med ett nytt syprojekt , en blus med fjärilsärmar , bild kommer så snart den är klar !

torsdag 7 januari 2010

Slutresultat


Nu är jag helt slut och jättetrött ! Men måste bara visa slutresultatet , voila :


Tunikan köpte jag som present till en liten tjeja som är lika gammal som gullungen , trodde ju hon hade samma storlek men tyvärr för liten. kanske passar byxorna och dregglisen ??



Hur blev byxorna/tightsen då ?


Jo så här blev tightsen ( eller leggings som det hette i mönstret)


Vad tycker ni ??

Projekt tvillingnål avslutat

suck , det där med tvillingnål var ett stort projekt...

förstår inte varför man skulle sy fast resåren med en sån ( jo det gör jag ju, det är för att resåren ska sitta fast...) i ett par så små byxor... men nu stod det så i mönstret och då ville jag pröva det..


Det hade säkert blivit jättefint , om inte nålen (som för övrigt kostade 45 :- ) hade gått av !!!


Och då har jag läst om detta på flera ställen, prövar så försiktigt och får till en bra trådspänning och allt man skulle göra, det var tom jättelätt att trä den , men när det var dags för nålen att gå igenom resåren...pang ! Gissa om besvikelsen var hög ??


Hade hållit på med detta hela kvällen :-(


Nåja , jag hade ju köpt ett annat paket med tvillingnålar , men ganska smala , så jag använde i allafall dessa till fållen längst ner på benen , tänkte att har jag hållit på så här mycket , ja då ska jag minsann lära mig också .


Så här blev fållen :




onsdag 6 januari 2010

ja, jo en ny bakgrund igen...

Jag gillade designen på den förra med 4 bilder upptill men inläggen blev ju så små... och när jag vill visa bilder , ja då vill jag ju att ni ska se alla utan att behöva klicka på diverse rubriker . Sen tyckte jag att bilderna blev i ett konstigt format också. Hoppas den här blir mer lättläst .

Jag har tvättstugan nu så måste iväg . Hoppas kunna sy klart de sötaste tightsen imorgon och visa er en bild imorgon kväll kanske .

Vad har ni gjort idag ??
Vi har varit till Mjölby och hälsat på gullungens gammelfaster och gammelfabror tillsammans med gullungens farmor . Farfar hade sovit dåligt och hade ont i kroppen av det kalla vädret så han stannade hemma. Vi fick jättegod mat : Typ köttfärslimpa fast gjord på fläskfärs fylld med pepparot och mjukost , potatis och sås. Till efterrätt frukt och glass och sen även kaffe och kakor . Ja jag är stoppmätt , men några timmar i tvättstugan så har det nog gått över :-)


tisdag 5 januari 2010

nytt projekt på G

Idag blir det ingen bild , däremot har jag börjat på ett nytt projekt ! Och sytt efter ett ett mönster för första gången , jisses som jag höll på för att rita av mönstret på bakplåtspapper ( man tager vad man haver ) men nu verkar det som om byxorna blir jättefina och med massor utav vårkänsla . Jag har använt samma tyg som i de blommiga dregglisarna. Jag får låta någon liten tjeja prova dem för där går gränsen för vad guluungen sätter på sig. Blommiga byxor ät för tjejer :-)
Varför ingen bild då ? Nä , resår ska ju tydligen sys i , och absolut med en tvillingnål . Har ingen , har aldrig hört talas om och bara för att jag börjat sy dem är affären stängd imorgon... på torsdag på lunchen är det en tvillingnål som införskaffas !

Hur har ni haft det idag ???

måndag 4 januari 2010

Filt och matchande dregglis/scarf




ps dessa filtar är sålda. ds

Gullungen testar



Gullungen prövar en ny scarf/halsduk/dregglis i skön fleece. Finns även matchande babyfilt till .






Första dagen på jobbet

Efter drygt ett års mammaledighet är nu avklarad ! Jisses vad man har glömt grejjer , dagen gick minst sagt i förvirringens tecken :-)
Det är skönt att jobba igen även om jag saknar min gullunge , men han och pappa har det bra , det vet jag ju . Imorgon är det halvdag och på onsdag är man ledig , kunde ju inte ha börjat bättre ! Tja skulle vara en löneförhöjning förstås ( ser mig om bland stjärnorna..)

Och sysugen är jag fortfarande, har en del ideer , men får inte köpa nya tyger än . Så köp mina grejjer så jag kan göra fler :-)


söndag 3 januari 2010

Små lätta moln , ser jag på min himmel ....



En ny dregglis i det söta "moln" tyget i mjukaste flannell, finns även som snuttefilt .

Klicka på rubriken för att få upp fler bilder.




Sötaste Thias i en Min Gullunge dregglis



Vilken Gullunge ! Och han kan ha den i minst ett halvår till :-) tack mamma Michelle för att Mathias fick vara model .




Dregglis i Michael Millers fina tyg fly by day




Som passar till den fina snuttefilten i samma tyg . Klicka på rubriken på detta inlägg för att se fler bilder .

Nyheter

Nytt år och då är det dags för nyheter !! Eller hur ?
Snart är det vår också, tro det eller ej :-)
Har sytt en hel del dregglisar de senaste dagarna och som ni kommer att se så matchar de perfekt till mina tidigare snuttefiltar och babyfiltar ..








Som ni ser har jag bytt bakgrund till bloggen

kände att det var dags för en total uppfräschning, vet inte om det blev så bra ?? Vad tycker ni ??